Paraveterinair

Dierenliefhebber

Paraveterinair Anna groeide op tussen de boerderijen in Friesland en van kleins af aan was ze al gek op dieren. Het huis was nooit vol genoeg en daarom nam ze alle dieren mee die haar hulp konden gebruiken. Uiteindelijk ging zij de studie Paraveterinair Dierenartsassistent doen. Hier heeft ze ervaring opgedaan binnen meerdere eerste en tweedelijns klinieken.

Interesse in dieren

Sinds januari 2020 werkt Anna bij Sterkliniek Almere. Door haar interesse in het unieke karakter van ieder dier en de interactie tussen dieren en (hun) mensen, doet ze dit werk met veel plezier. Volgens haar is geen dag hetzelfde en er is altijd wat te doen.

Natuurgeneeskundig diertherapeut

Anna is ook natuurgeneeskundig diertherapeut in opleiding. Hier volgt zij wekelijkse theorie- en praktijkdagen voor. Verdieping in onder andere diergedrag, beweging en voeding zijn voor haar een waardevolle aanvulling op het reguliere vakgebied.

Geen thuis zonder dieren

Haar huis is geen thuis zonder dieren. Anna woont samen met haar geadopteerde 12-jarige kater Dex. Dex zat al lang in het asiel en was ook nog suikerpatiënt. Na een intensief traject is hij diabetes vrij! Samen kruipen ze graag onder een dekentje op de bank, houdt Dex van een  uitgebreide kriebel- en borstelbeurt en zitten ze samen graag in het zonnetje zitten.

Anna is naast paraveterinair nog een familiemens, waterrat, natuurliefhebber, creatieveling en boekenwurm.