Zoekt u een goede kattenpil voor uw kat? Met de kattenpil voorkomt u dat uw kat krols of drachtig wordt. Wilt u advies over de toediening, of informatie over eventuele bijwerkingen? Lees hier het advies van de dierenarts over anticonceptie voor uw kat.

Baarn

Tromplaan 3a 3742 AA Baarn
Routebeschrijving 035 - 541 56 32

Wanneer geef ik mijn kat de kattenpil?

Wilt u dat uw kat nu niet drachtig wordt, maar in de toekomst nog wel kittens kan krijgen? Dan is de kattenpil als anticonceptie een mogelijkheid.

De kattenpil geeft u dan tijdelijk. En dit kan vanaf de leeftijd van zes maanden.

Wilt u dat uw kat nooit (meer) drachtig kan worden? Dan is het steriliseren van uw kat vaak een betere keus.

Hoe geef ik mijn kat de pil?

De kattenpil is een tablet dat u meestal één keer per week geeft. De regelmaat kan wel per merk verschillen. Uw dierenarts laat u weten wat van toepassing is.

Zo geeft u uw kat de pil:

  1. duw de kop van uw kat wat omhoog en laat uw poes omhoog kijken
  2. trek de lippen van uw kat iets naar achter, zodat de bek open gaat
  3. duw als nodig met één vinger de onderkaak wat naar beneden
    probeer vervolgens de pil zo ver mogelijk achter in de bek te doen
  4. houd tot slot de bek dicht en wrijf over de keel van de kat, het slikken wordt hierdoor gestimuleerd
  5. Heeft uw poes de pil doorgeslikt? Beloon haar dan met wat lekkers. Zo is het krijgen van de pil voor uw kat een positieve ervaring.

Wat zijn de bijwerkingen van de kattenpil?

Het geven van de kattenpil kan voor uw kat op lange termijn een aantal nadelige gevolgen hebben. Uw kat heeft bijvoorbeeld een verhoogde kans op:

Kan mijn kat met de kattenpil toch drachtig worden?

De kattenpil is niet 100 procent betrouwbaar.

Heeft uw kat binnen een uur na inname van de pil gebraakt of diarree gehad? Dan kan het zijn dat de pil niet goed heeft gewerkt. Geef dan een nieuwe pil. Heeft u langer dan een uur geleden de pil gegeven? Dan hoeft u de pil niet opnieuw te geven.

Slikt uw kat de kattenpil, en twijfelt u of uw kat misschien drachtig is? Neem dan altijd contact op met uw dierenarts. Als u er op tijd bij bent, kan de dracht mogelijk nog onderbroken worden.

Wat zijn de kosten van de kattenpil?

De kosten van de kattenpil zijn afhankelijk van het merk en de periode dat u uw poes de pil geeft. Neem voor de kosten contact op met uw Sterkliniek.

Het steriliseren van uw kat zal op de lange termijn minder kosten dan de kattenpil. De kattenpil is verkrijgbaar bij uw dierenarts.

Twijfels of vragen?

Twijfelt u tussen de kattenpil en sterilisatie? Of heeft u een andere vraag over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.