Een Cat Friendly Clinic is een katvriendelijke praktijk, met certificaat. Met dit label garanderen we kennis en faciliteiten en zorgen we voor verminderde stress voor uw kat en u.

Den Helder

Texelstroomlaan 82-a 1784 ED Den Helder
Routebeschrijving 0223 620 006

Wat is een Cat Friendly Clinic?

Cat Friendly Clinic (CFC) is een accreditatie is op drie niveaus: brons, zilver en goud. Omdat dierenklinieken sterk variëren in grootte, locatie, structuur, personeel en uitrusting maakt het Cat Friendly Clinic label dat inzichtelijk.

Beloftes voor u en uw kat

Medewerkers van elke erkende kliniek beloven om katten met begrip, zachtaardigheid en respect te behandelen en alles in het werk te stellen om het bezoek aan de kliniek zo stressvrij mogelijk te maken voor uw kat en u. Medewerkers zijn verplicht hun kennis over klinische zaken te onderhouden en bij te werken en voortdurende professionele ontwikkeling is een Cat Friendly Clinic-criterium.

Kennis van kattengedrag

Een Cat Friendly kattenkliniek wil een zo breed mogelijk pakket aanbieden om zo voor de allerbeste zorg voor katten te zorgen. Hierbij is goede kennis van kattengedrag noodzakelijk, zoals over hoe je een kat benadert, en wat voor trucjes je uit kunt halen om een kat rustig te krijgen.

Hoe werkt Cat Friendly?

Het label is onderverdeeld in 3 categoriën (zie hieronder).

Cat Friendly Bronze

Voor een kliniek op Bronze niveau zijn ziekenhuisfaciliteiten niet vereist, maar wel:

Cat Friendly Silver

Een Cat Friendly Silver kliniek beschikt over de faciliteiten van een Bronze kliniek, mét onderstaand.

Cat Friendly Gold

Een Cat Friendly Silver kliniek beschikt over de faciliteiten van een Bronze kliniek, een Silver, én over onderstaand.

Afspraak maken

Niet elke kliniek heeft een Cat Friendly stempel aangevraagd. Alle dierenklinieken van Sterkliniek Dierenartsen treffen maatregelen om het uw kat zo aangenaam mogelijk te maken. Het Sterkliniek Dierenartsen kwaliteitssysteem zorgt hier mede voor.

Den Helder

Texelstroomlaan 82-a 1784 ED Den Helder
Routebeschrijving 0223 620 006