Als uw dier intensieve zorg nodig heeft die thuis moeilijk te geven is, is het soms het beste om het dier op te laten nemen in de kliniek. Afhankelijk van de zorg die uw dier nodig heeft wordt uw dier in uw eigen kliniek opgenomen of een kliniek waar zeer intensieve zorg mogelijk is.

Grootebroek

Bedrijfsweg 2 1613 DX Grootebroek
Routebeschrijving 0228 - 515 196

Wanneer moet mijn dier worden opgenomen?

Opname van uw huisdier is onder andere mogelijk in de volgende gevallen:

De dierenarts zal met u bespreken wanneer opname nodig is.

De opname van uw dier

Een (langdurig) verblijf in onze opname is natuurlijk nooit zo fijn als lekker thuis zijn. Wij doen ons uiterste best om de situatie zo ideaal mogelijk te maken voor uw dier. Elk dier krijgt een apart verblijf.

Het spreekt voor zich dat elk dier voldoende vers water en voeding heeft indien mogelijk, afhankelijk van de reden van opname.

De voeding wordt nauwkeurig afgestemd op uw dier, sommige dieren hebben bijvoorbeeld speciaal dieetvoer en andere moeten elke twee uur worden gedwangvoederd. Alle katten hebben een eigen kattenbak en de honden worden een aantal keer per dag uitgelaten, afhankelijk van de conditie.

Uw dier wordt verschillende keren per dag onderzocht door een dierenarts en continue gemonitord door de paraveterinairen. De dierenarts kan op deze manier continu de meest optimale behandeling voor uw dier bepalen.

De intensiteit van de opname is afhankelijk van de conditie en de reden van opname van uw dier. Soms is een dagopname voldoende en in andere gevallen is 24 uur per dag intensieve zorg nodig. Dit zal de dierenarts met u bespreken.

Contact en het bezoeken van uw dier tijdens de opname

Wij zijn ons bewust dat het opname van uw dier erg spannend voor u is. We proberen dan ook regelmatig contact met u te houden. We zullen ten alle tijden eerst contact met u opnemen voordat we uw dier behandelen, als uw dier verslechterd of het behandelplan aangepast moet worden.

Na een operatie of behandeling zullen we u op de hoogte stellen van de vorderingen van uw huisdier.

Het ene dier geniet van zijn/haar verblijf in de opname, de ander kan het toch als wat spannend ervaren. In sommige gevallen is een bezoekje van u een uitkomst en geeft uw dier net het zetje in de goede richting.

In andere gevallen is het bezoekje juist niet wenselijk omdat u daarna ook weer moet vertrekken. Eventueel bezoek zal daarom altijd in overleg met uw dierenarts gaan.

Besmetting en infecties tijdens de opname

Sommige dieren in de opname hebben besmettelijke ziekten, zoals Parvo, Hondenziekte, Giardia of Leptospirose (de ziekte van Weil). Voor deze dieren hebben wij een quarantaine afdeling waardoor andere de kans op besmetting geminimaliseerd wordt.

Wanneer mag mijn huisdier weer mee naar huis?

De duur van de opname is afhankelijk van de behandeling en de reden van opname. We zullen in overleg met u afspreken wanneer uw dier weer naar huis mag.

Het kan zijn dat uw dier na de opname thuis nog intensieve zorg nodig heeft, we zullen dit uitgebreid met uw bespreken.

Wat zijn de kosten van de opname van mijn dier?

De kosten van een opname zijn zeer uitlopend. Het is afhankelijk van de duur, intensiteit, behandeling en onderzoeken die nodig zijn voor uw dier.

Voor een specifieke indicatie kunt u het beste contact opnemen met uw dierenarts.

Grootebroek

Bedrijfsweg 2 1613 DX Grootebroek
Routebeschrijving 0228 - 515 196