Over Sterkliniek West-Friesland

Bij Sterkliniek West-Friesland vindt u liefdevolle en deskundige zorg voor uw huisdier, mét aandacht voor u als eigenaar.

Dé dierenarts in West-Friesland

Met twee ruime en moderne praktijken in Hoorn-Risdam en Grootebroek-Stede Broec en jarenlange ervaring is Sterkliniek West-Friesland inmiddels een begrip in de regio. Met de best mogelijke zorg staan onze dierenartsen en assistenten klaar voor duizenden huisdieren.

Al bijna 40 jaar staan we klaar voor huisdieren in de regio.

Méér dan een gewone dierenarts

Naast castratie, inentingen en andere veelvoorkomende behandelingen, hebben we een breed aanbod aan bijzondere behandelingen en operaties. Zo hebben onze dierenartsen veel ervaring met orthopedie, tandheelkunde en kijkoperaties. Lees ook: onze expertises

Experts in orthopedie

Heeft uw dier een ingewikkelde botbreuk of knie- of heupklachten? Voor een juiste diagnose en ingewikkelde operaties aan de botten, gewrichten, pezen en/of spieren bent u bij ons aan het juiste adres. De orthopedische behandelingen voeren we altijd uit in onze kliniek in Hoorn-Risdam. Denk bijvoorbeeld aan een knie-operatie, TPLO, heupoperatie of patella luxatie

Moderne technieken en apparatuur

Onze operatiekamers zijn uitgerust met de modernste snufjes, bijvoorbeeld op het gebied van hartbewaking, gasnarcose en beademing. Zo kunnen we uw dier tijdens de operatie goed in de gaten houden.

Ook vindt u bij ons de nieuwste technieken in echografie, digitale röntgen, bloed- en urineonderzoek. Voor gebitsbehandelingen maken we gebruik van dentale röntgen. Hiermee kunnen we uw dier snel helpen met de juiste diagnose en behandeling.

Voorloper in laparoscopisch steriliseren

Sterkliniek West-Friesland was één van de eerste klinieken in Nederland die deze vorm van sterilisatie uitvoerde. Het grote voordeel van laparoscopisch steriliseren is dat uw dier een kleinere wond heeft en daardoor minder pijn heeft en sneller herstelt. Inmiddels hebben we zoveel expertise in deze techniek dat we regelmatig andere dierenartsen hierin opleiden.

Aandacht voor u en uw dier

Met een hecht team van dierenartsen en assistenten gaan wij elke dag voor de beste zorg voor uw dier. Uw dier staat centraal, zonder u als eigenaar uit het oog te verliezen. Een heldere uitleg en goede communicatie vinden wij belangrijk, zodat u precies weet waar u aan toe bent en de juiste keuzes kunt maken. Ook hebben we altijd aandacht voor de nazorg.

Uw dier staat centraal, zonder u als eigenaar uit het oog te verliezen.

Hoge kwaliteit

Onze dierenartsen volgen continu nascholingen, om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde. Ook doen we regelmatig investeringen in apparatuur. Zo blijven we de beste zorg bieden voor uw dier.

Onze kliniek in Grootebroek-Stede Broec was één van de eerste Sterkliniek Dierenartsen. Sterkliniek Dierenartsen is een netwerk van dierenklinieken in heel Nederland. Samen streven we dagelijks naar verbetering van de kwaliteit in de diergeneeskunde.

Lees ook: Sterkliniek Dierenartsen kwaliteitssysteem

SterPlan: voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Kent u ons SterPlan al? Met dit plan koopt u voordelig preventieve zorg voor uw huisdier in. Vroege diagnose en preventieve behandelingen dragen bij aan een langer leven met een hogere levenskwaliteit. Lees ook: SterPlan

Hoe het 40 jaar geleden allemaal begon...

De geschiedenis van Sterkliniek West-Friesland gaat terug tot begin jaren tachtig. In die tijd startte dierenarts Hans Remmelink zijn dierenkliniek in Stede Broec. In 2002 nam dierenarts Bert Hazelaar deze praktijk van hem over. Toen kreeg de praktijk de naam Sterkliniek Dierenartsen Stede Broec. Dit was één van de eerste Sterklinieken in Nederland!

In 2015 nam Bert Hazelaar ook de praktijk van Jacques Baas in Hoorn over, deze bestond toen al 21 jaar. Deze kliniek ging toen verder onder de naam Sterkliniek Dierenartsen Hoorn Risdam.

Toen in 2016 daar nog twee praktijken bij kwamen, in Westwoud en Wognum, gingen we verder onder de naam Sterkliniek Dierenartsen West-Friesland.

In 2017 is de locatie in Westwoud gesloten en werden de openingstijden in Hoorn en Stede Broec uitgebreid. In 2018 is de locatie in Wognum gesloten. Terug naar twee grote locaties met veel voorzieningen. Tot slot zijn we in het voorjaar van 2019 in Hoorn verhuisd naar een nieuwe, ruimere locatie met nog meer mogelijkheden.

Bent u benieuwd naar onze praktijk, of heeft u een vraag over uw dier? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!