Uw hond kan een allergie ontwikkelen voor verschillende dingen. Met een test kan de dierenarts het specifieke allergeen vastleggen.

Hillegom

Maerten Trompstraat 1-3 2182 XD Hillegom
Routebeschrijving 0252 518020

Allergie hond

Net zoals mensen kunnen dieren ook voor zo ongeveer allergisch zijn. Met een allergietest kan de dierenarts allergieën bij uw hond aantonen of uitsluiten

Allergieën bij de hond

Doordat honden voor van alles allergisch kunnen zijn, is het vaak lastig de veroorzakers te vinden: de klachten zijn duidelijk, maar waar leiden ze heen? Allergieën worden grotendeels verdeeld in de volgende categorieën:

De diagnose: allergie bij hond

De informatie die de eigenaar geeft, is belangrijk. De dierenarts stelt vragen als:

Het is allemaal belangrijk om de oorzaak van de klachten te kunnen duiden en om een verder plan uit te werken voor nadere onderzoeken en behandeling.

Het kan lastig zijn voor een eigenaar om in te zien dat bijvoorbeeld een oorontsteking een allergische achtergrond kan hebben. Een goed gesprek met als doel de oorzaak van terugkerende problemen te vinden, is van groot belang en te verkiezen boven levenslange symptoombestrijding.

Welke allergie heeft uw hond?

Wanneer we een voedselallergie vermoeden, is helaas de enige manier om uit te vinden of dit daadwerkelijk zo is een testperiode van acht weken met een streng aangepast dieet. Bij bijvoorbeeld een allergie voor huisstof kan een allergietest zinvol zijn.

Als de diagnose is gesteld, zijn er veel mogelijke behandelingen. Bovenal moet u realiseren dat een allergie een chronische ziekte is die levenslang aandacht behoeft. Samen met de dierenarts kan een plan opgesteld worden dat leidt tot een belangrijke verbetering van de kwaliteit van leven van uw huisdier.

Hooikoorts bij honden

Het voorjaar brengt niet alleen voor mensen hooikoorts met zich mee, ook honden kunnen er flink last van krijgen. Hooikoorts is een pollenallergie: roodheid, vachtproblemen en ontstekingen zijn de meest voorkomende symptomen. Sommige dieren krijgen jeukende pootjes na het lopen door gras en gaan op hun poten kluiven. Andere dieren krijgen korstjes op hun kop of geïrriteerde ogen. Ook op de luchtwegen kan stuifmeel een astmatische reactie veroorzaken.

Wanneer u zulke - jaarlijks terugkerende - klachten bij uw hond ziet, met name in het voorjaar en de zomer, is een pollenallergie niet uitgesloten. Ga met deze symptomen ook zeker naar uw dierenarts: er zal een behandelplan worden opgesteld.

Een allergietest laten uitvoeren

Wilt u laten controleren of uw hond allergisch is? Neem contact met ons op!

Hillegom

Maerten Trompstraat 1-3 2182 XD Hillegom
Routebeschrijving 0252 518020