U wil graag een passend afscheid na het overlijden van uw hond. Lees hier de mogelijkheden voor het cremeren van uw hond.

Hillegom

Maerten Trompstraat 1-3 2182 XD Hillegom
Routebeschrijving 0252 518020

Uw hond laten cremeren

Als uw geliefde hond overlijdt is dat enorm verdrietig. Wij staan u in deze moeilijke tijd graag bij met advies en begeleiding. Na het afscheid kunt u ervoor kiezen om uw hond te laten cremeren. U heeft dan verschillende opties.

Uw hond individueel of in een groepje laten cremeren

Bij het crematorium kunt u vaak kiezen uit een individuele crematie of een groepscrematie.

Individuele crematie

Bij een individuele crematie wordt uw hond alleen of goed gescheiden van andere dieren gecremeerd. Dit verschilt per crematorium. Als u dat wilt kunt u de as mee naar huis nemen.

Groepscrematie

Bij een groepscrematie wordt uw hond samen met drie tot zes dieren gecremeerd. De as van een groepscrematie wordt vaak uitgestrooid op een mooie plek. Dit is per crematorium verschillend.

Afscheid nemen voor of tijdens crematie

U kunt bij het crematorium afscheid nemen van uw hond. Ook kunt u als u dat wilt bij de crematie zelf aanwezig zijn.

De as van uw hond

U kunt zelf beslissen wat u met de as van uw hond doet. U kunt de as bijvoorbeeld bewaren in een urn, uitstrooien op een mooie plek of begraven. Wilt u de as uitstrooien of begraven? Neem dan contact op met de gemeente waar dit wel of niet mag.

Sommige dierenbegraafplaatsen hebben speciale plekken voor dieren die gecremeerd zijn. Op deze plek zou u een gedenkplaats kunnen maken.

De kosten van het laten cremeren van uw hond

De kosten van het laten cremeren van uw hond kunt u opvragen bij het crematorium. De kosten hangen af van het gewicht van uw huisdier. De kosten voor een individuele crematie zijn hoger dan voor een groepscrematie.

Ook zijn er kosten verbonden aan eventueel vervoer en een urn.

Vragen of twijfels?

Heeft u vragen over de crematie van uw hond, of twijfelt u? Neem gerust contact met ons op.

Hillegom

Maerten Trompstraat 1-3 2182 XD Hillegom
Routebeschrijving 0252 518020