Heeft uw huisdier een operatie nodig, bijvoorbeeld voor het verwijderen van een tumor? Deze operatie valt onder algemene of weke delen chirurgie. Operaties aan de botten, gewrichten en wervelkolom vallen onder orthopedische chirurgie.

Hilversum

Floris Vosstraat 1 1222 HB Hilversum
Routebeschrijving 035 6831080

Chirurgie bij uw huisdier

Binnen chirurgie maken wij onderscheid tussen twee soorten: weke delen chirurgie en orthopedische chirurgie. 

Onder weke delen chirurgie vallen operaties aan de ‘weke delen’ van uw huisdier; zoals aan de organen, de buik en het hoofd. Ook het gebied rond de anus en de ledematen vallen hieronder.

Operaties aan de botten, gewrichten en wervelkolom vallen onder orthopedische chirurgie.

Lees hier meer over orthopedie en orthopedische chirurgie

Wanneer heeft mijn huisdier chirurgie nodig?

In sommige gevallen is er geen andere optie dan een operatie. Dit kan bijvoorbeeld bij een tumor of na een ongeluk noodzakelijk zijn. 

Dit zijn voorbeelden van operaties die onder weke delen chirurgie vallen:

Vóór de operatie van uw huisdier

Voorafgaand aan een operatie is altijd onderzoek bij uw dier nodig, om zo de diagnose en de juiste behandeling te bepalen. Mogelijke onderzoeken zijn: bloedonderzoekröntgen, echo's, CT-scans en MRI's.

Heeft uw huisdier een operatie nodig? De dierenarts bespreekt dan met u de operatie, en welke nazorg uw dier nodig heeft. Zo kunt u een goede afweging maken.

Operatie van uw huisdier

Voorafgaand aan de operatie gaat uw huisdier onder narcose. Uw dier mag hiervoor een aantal uur niet eten. Uw dier mag wel gewoon blijven drinken. 

Het verloop van de operatie hangt af van het type operatie. Uw dierenarts of specialist zal u uitgebreid vertellen welke operatie bij uw dier nodig is, en wat de risico’s zijn.

algemeen

Meer informatie chirurgie bij uw huisdier

Vragen over chirurgie bij uw huisdier? Moet uw dier geopereerd worden en maakt u zich zorgen? Neem dan contact met ons op!

Hilversum

Floris Vosstraat 1 1222 HB Hilversum
Routebeschrijving 035 6831080