Clomicalm bij verlatingsangst en stressituaties bij de hond

Clomicalm bij verlatingsangst en stressituaties bij de hond

Clomicalm helpt en ondersteunt honden met verlatingsangst en helpt hieruit voortkomende stress te verminderen. Clomicalm wordt ook wel ingezet bij vuurwerkangst.

Lees ook: stress en vuurwerkangst

Let op!

Neem voor advies en gebruik van medicatie bij vuurwerkangst altijd contact op met uw dierenarts. Niet alle middelen zijn voor elke hond geschikt! 

Clomicalm bij vuurwerkangst

Wanneer Clomicalm wordt ingezet om vuurwerkangst te verminderen moet minimaal 6 weken van tevoren worden gestart met de dosering. De beste resultaten worden verkregen door gelijktijdig gedragstherapie in te zetten met behulp van bijvoorbeeld een geluids CD. Dit product zal langere tijd ingezet moeten worden voor het beste resultaat. Soms wel tot 2 maanden.

Wanneer na 2 maanden gebruik nog geen verandering in gedrag of verbetering gezien wordt,  werkt het product niet bij uw hond. Wanneer er wel verandering in gedrag merkbaar is, is het advies om Clomicalm langer te gebruiken. Het is niet de bedoeling dat de hond sloom of verslapt raakt van dit product.

Clomicalm bij verlatingsangst en stressituaties bij de hond

Bijwerkingen Clomicalm bij uw hond

Clomicalm kan soms braken, verandering in de eetlust en sloomheid bij uw hond veroorzaken. Braken kan worden verminderd wanneer het middel met een klein beetje voer wordt gegeven.

Dosering bij uw hond

Het is belangrijrijk dat de dierenarts het gebruik en de dosering bepaalt, zeker bij honden met hartproblemen of epilepsie.

Clomicalm wordt bij vuurwerkangst vaak toegediend in een hogere dosering. Belangijk is om niet in één keer te stoppen met deze dosering, maar dit stapsgewijs af te bouwen in 4 tot 5 dagen. 

Advies bij (vuurwerk)angst

Wilt u weten welk medicijn geschikt is voor uw hond? Neem contact op met de Sterkliniek bij u in de buurt.