Sileo tegen vuuwerkangst

Sileo tegen vuurwerkangst

Sinds 2017 is Sileo op de markt gekomen. Sileo is het enige veterinair geregistreerde middel voor de hond met indicatie vuurwerkangst en harde geluiden. Het wordt gebruikt ter vermindering van acute stress en angst die samenhangen met geluid.

Lees ook: stress en vuurwerkangst

Let op!

Neem voor advies en gebruik van medicatie bij vuurwerkangst altijd contact op met uw dierenarts. Niet alle middelen zijn voor elke hond geschikt! 

Hoe herkent u stress bij uw hond?

Typische symptomen van stress zijn onder andere:

Hoe werkt Sileo?

De werkzame stof in Sileo (dexmedetomidine hydrochloride) verhindert de afgifte van de neurotransmitter noradrenaline uit de zenuwcellen in het lichaam.

Noradrenaline speelt een rol bij het in stand houden van alertheid en opwinding. Wanneer die afgifte ervan dus verlaagd wordt verminderd dit de ernst van acute stress en angst die samenhangt met geluid.

Hoe moet Sileo worden toegediend bij de hond?

Sileo moet worden aangebracht met behulp van een orale spuit op de slijmvliezen tussen de wang en het tandvlees van de hond. Wij helpen u graag en doen het graag een keer (nep) voor en helpen u met het aflezen van de dosering.

Wanneer mag Sileo niet gegeven worden?

Sileo mag niet gegeven worden bij honden met hart-, lever- of nierproblemen of honden die overgevoelig zijn voor het actieve bestanddeel dexmedetomidine hydrochloride.

Gebruiksaanwijzing Sileo

Gebruiksaanwijzing Sileo

Meer lezen over Sileo?

Rapport van het onderzoek naar Sileo

Advies bij (vuurwerk)angst

Wilt u weten welk medicijn geschikt is voor uw hond? Neem contact op met de Sterkliniek bij u in de buurt.