springende kat

Zylkène bij kortdurende stress van hond of kat

Ondersteund door Zylkène zal het huisdier sneller met veranderingen in hun leefsituatie om kunnen gaan.

Lees ook: stress en vuurwerkangst

Let op!

Neem voor advies en gebruik van medicatie bij vuurwerkangst altijd contact op met uw dierenarts. Niet alle middelen zijn voor elke hond geschikt! 

Wat is Zylkène?

Zylkène is een natuurlijk product dat kan helpen stress te verminderen bij de hond of kat. Dit product helpt bij kortdurende stress bij de kat of hond. Hierdoor kunnen ze zich beter aanpassen en zullen er geen fysieke of emotionele problemen ontstaan. Dit supplement wordt ook ingezet wanneer er sprake is van vuurwerkangst.

Zylkène bevat het wereldwijd gepatenteerde decapeptide α-casozepine dat via een natuurlijk proces uit melkeiwit (caseïne) gewonnen is.

Combineren en veiligheid

Zylkène bij kortdurende stress bij hond of kat mag gecombineerd worden met medicijnen. Bovendien is het veilig te gebruiken bij fokdieren, zowel tijdens dracht als lactatie (wanneer het moederdier nog zogende kittens of pups heeft).

Zylkène is een voedingssupplement dat geen vervanging is voor een volwaardige voeding.

Dit voedingssupelement is:

Wanneer gebruik ik Zylkène?

Dit product zet men in bij kortdurende stress (verblijf pension e.d.) kan 1 tot 2 dagen van tevoren worden begonnen en blijft men gebruiken gedurende de periode van stress.

Bij bestaande, langdurige stress kan men binnen 1 tot 2 weken verbetering, voor het beste resultaat dient Zylkène 1 tot 2 maanden gegeven te worden.

Hoe dien ik Zylkène toe?

De inhoud van de capsule is smakelijk en eenvoudig te geven: open de capsule en meng het wateroplosbare poeder met wat eten of een snoepje zoals een stukje worst, kaas of vis. De capsules kunnen ook in hun geheel gegeven worden.

Men hoeft het maar een keer per dag gegeven te worden. De gemiddelde dagelijkse hoeveelheid bedraagt 15 mg/kg. Na 15-30 dagen dient er een evaluatie van het gedrag plaats te vinden en kan, indien nodig, het gebruik worden aangepast. Capsules zijn verkrijgbaar in 75 mg, 225 mg en 450 mg capsules, ieder met een eigen kleurcode en wordt geleverd in een verpakking van 30 capsules.

Advies bij stress

Als aanvulling op het gebruik van dit product kan ook gedragstraining er toe bijdragen stress-gerelateerd gedrag te veranderen. Ook is het belangrijk het gedrag van uw dier te begrijpe. Het gedrag van katten leren begrijpen kan bijvoorbeeld bijdragen aan rust voor uw kat. Laat u adviseren door uw dierenarts. Vind een Sterkliniek in de buurt.