Sterkliniek Dierenartsen Maastricht

Over Sterkliniek Maastricht

Sterkliniek Dierenartsen Maastricht is uw betrouwbare eerste aanspreekpunt voor diergeneeskundige vragen over uw hond, kat, konijn of knaagdier.

De best mogelijke zorg voor uw huisdier

Naast vaccinaties en consulten doen wij ook diverse soorten wekedelen chirurgie. In onze kliniek beschikken we over up-to-date bloedanalyse apparatuur en in-house serumtesten. Ook doen we urine- en ontlastingonderzoek, microscopisch onderzoek en röntgen- en echo-onderzoek

Voor onder meer orthopedische operaties en specialistisch echo-onderzoek werken we nauw samen met regionale verwijspraktijken.

Verwijskliniek tandheelkunde

Wij hebben ons al meer dan 25 jaar toegelegd op de Tandheelkunde. We behandelen eenvoudige maar ook gecompliceerde tandheelkundige patiënten, ook op verwijzing van andere dierenartsen. Bij dierenarts Jeroen Kusters kunt u terecht voor o.m.   wortelkanaalbehandelingen, chirurgische extracties en het aanmeten en plaaten van beugels.

Cat Friendly: katvriendelijke kliniek

Met trots draagt onze kliniek het internationale keurmerk ‘Cat Friendly’. Als katvriendelijke praktijk hebben we de kennis en faciliteiten in huis om uw kat te voorzien van de professionele zorg in een zo’n comfortabel mogelijke omgeving voor uw kat.

Lees ook: Cat Friendly

Kattenhotel De Gelaarsde Kat

Aan onze Sterkliniek Maastricht is sinds 1987 een kattenhotel verbonden genaamd 'De Gelaarsde Kat'. Het opvangadres voor uw kat(ten) tijdens uw vakantie of verblijf elders. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van Kattenhotel Maastricht

50 jaar dé dierenkliniek van Maastricht

Een betrouwbare partner voor u en uw huisdier voor al uw diergeneeskundige vragen: dat is waar we ons al 50 jaar als dé dierenkliniek in Maastricht voor inzetten. 

Wij onderhouden en verbeteren continu onze professionele kennis & kunde, zodat u verzekerd bent van de beste zorg voor uw dier. Individuele aandacht voor u als klant en uw dier staat bij ons voorop. Met online reserveren en meedenken met de wensen van de klant staan bij ons gemak en service hoog in het vaandel.    

Moderne praktijkruimte

Na 30 jaar in centrum Maastricht zijn we in 1997 verhuisd naar een daarvoor specifiek nieuw gebouwde dierenkliniek en kattenhotel gelegen in Maastricht Zuid-Oost. Bekijk hier onze kliniek op de kaart. Of neem een kijkje via de 360 graden virtuele rondleiding.

Als hecht team staan we voor u klaar

Ons hechte team bestaat uit gediplomeerde paraveterinaire assistenten en dierenartsen met ruime ervaring. Duidelijke verslaglegging, individuele verantwoordelijkheid en open communicatie met elkaar en naar u als klant vormen de basis van ons dagelijks werken, zowel in de kliniek als in ons kattenhotel. We zijn erkend stagebedrijf voor assistenten en dierenartsen.  

Bekijk ook: Ons team

Recht op hoge kwaliteit 

Wij vinden dat de diereneigenaar en het huisdier recht hebben op een behandeling van een constant hoog niveau. Wij werken volgens het Sterkliniek Dierenartsen kwaliteitsysteem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:  

  • continu werken aan verbetering
  • fouten bespreken we met elkaar om hiervan te kunnen leren
  • regelmatige overdracht
  • regelmatige bijscholing op bijvoorbeeld interne geneeskunde, tandheelkunde, konijn & knaagdieren
  • regelmatige controle van apparatuur 
  • regelmatig met elkaar reflecteren over casussen
  • duidelijke doelstellingen waar we naartoe willen werken
  • het continu verbeteren van service en gemak voor de klant

Onze kwaliteit wordt streng gecontroleerd door Lloyd’s RQA: een onafhankelijke en betrouwbare organisatie. Zij controleren bijvoorbeeld of er nascholingen worden gevolgd en of alle apparatuur goed wordt onderhouden. Lees verder: Sterkliniek Kwaliteitssysteem  

Daarnaast is dierenarts Jeroen Kusters actief deelnemer in collegiale visitaties, internationale ontwikkelingen met betrekking tot afname van het  antibioticumgebruik, hygiëne en kwaliteitskeuringen (apparatuur). 

Keurmerken en samenwerking

We zijn erkend ISFM Cat-Friendly Clinic en lid van diverse relevante organisaties zoals KNMvD/GGG, SKDA, EVDS en werken actief samen met regionale verwijsklinieken en Diergeneeskunde Faculteiten. 

Senior dierenarts Jeroen Kusters is actief als bestuurslid van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde.

Wat doet een dierenarts of paraveterinair?

Weten wat een een dierenarts of een paraveterinair doet? Ga naar: Kijkje achter de schermen.

Huisdierenverzekering voor hond, kat en konijn

Wij raden SterPolis van harte aan als verzekering voor uw hond of kat. Deze huisdierverzekring hebben we in samenwerking met Petplan ontwikkeld. Uw dier is verzekerd met een brede dekking, en veel gemak via: SterPolis.