Katten verzorgen zichzelf vaak goed. Ze zijn actief en wassen zichzelf regelmatig. Toch kan het zijn dat de vacht er minder goed uitziet dan normaal of uw kat minder actief is.

Nieuwkoop

Nieuwveenseweg 14 2421 LC Nieuwkoop
Routebeschrijving 0172 79 63 75

Waarom heeft mijn kat verzorgingsproducten nodig?

Gezondheidsproblemen kunnen ontstaan door verkeerde voeding. Verkeerde voeding kan leiden tot allergie, blaasgruis of haaruitval. Door het voer te veranderen of andere verzorgingsproducten te gebruiken kunnen deze klachten mogelijk worden opgelost.

Na een operatie, behandeling of nadat een bepaalde diagnose is gesteld kan het zijn dat uw dierenarts een verandering in voeding adviseert.

Uw dierenarts zal u adviseren welke voeding of verzorgingsproduct het meest geschikt is voor uw kat.

Ons advies is om niet zelf zomaar speciale voeding uit te proberen bij uw kat. Verkeerde voeding kan de klacht verergeren.

Wat voor verzorgingsproducten zijn er voor mijn kat?

Ten eerste zijn er veel verschillende soorten (dieet)voeding voor uw kat. Zo is er speciale voeding voor:

Ook heeft de dierenarts allerlei producten voor uw kat, zoals producten voor de gebitsverzorging, vachtverzorging of speciale voerbakken.

Shampoo voor mijn kat

De meeste katten verzorgen de vacht goed. Het is belangrijk dat uw kat een schone en glanzende vacht heeft. Het kan zijn dat de kat de vacht niet meer goed verzorgd bijvoorbeeld door ouderdom of ziekte.

Heeft uw kat last van haaruitval, een doffe of schilferige vacht is dit vaak op te lossen door aangepaste voeding of speciale kattenshampoo. Vraag hiervoor altijd eerst advies bij uw dierenarts.

Humane shampoo is schadelijk voor de kat. Deze shampoo kan juist leiden tot kale plekken of andere vachtproblemen. Was uw kat dus nooit met uw eigen shampoo.

algemeen

De kosten van de verzorgingsproducten

De kosten van de producten zijn verschillend en afhankelijk van welke producten uw kat nodig heeft. Ook ligt het aan de leeftijd, grootte en gezondheid van uw kat.

Uw Sterkliniek dierenarts helpt u graag verder als u vragen heeft over de verzorgingsproducten van uw kat.

Nieuwkoop

Nieuwveenseweg 14 2421 LC Nieuwkoop
Routebeschrijving 0172 79 63 75