Verzorgingsproducten voor uw hond

De tanden van uw hond poetsen, uw hond in bad doen of de vacht borstelen. Het is niet altijd makkelijk om dit bij uw hond te doen. Desalniettemin is het belangrijk om te zorgen dat uw hond de juiste verzorging krijgt. Voor deze verzorging heeft u ook de juiste producten nodig.

Oss

Obrechtstraat 2 5344 AT Oss
Routebeschrijving 0412 656767

De gezondheid en het welzijn van uw hond is het belangrijkste. Door middel van voeding en verzorgingsproducten kunnen we de gezondheid verbeteren en problemen voorkomen.

Wat voor verzorgingsproducten zijn er voor mijn hond?

Uw dierenarts heeft allerlei producten om de verzorging van uw hond te optimaliseren. Welke producten geschikt zijn voor uw hond hangt af van de gezondheidstoestand, leeftijd, ras enzovoorts.

Enkele verzorgingsproducten die bij uw dierenarts verkrijgbaar zijn:

Dieetvoeding of speciale voeding voor uw hond

Het is natuurlijk belangrijk dat uw hond het voer lekker vindt. Desondanks kan voer er ook voor zorgen dat de gezondheid van uw hond bevorderd wordt. Er zijn voedingen die

Voeding kan een grote rol hebben als uw hond last heeft van een allergie. Door middel van de juiste voeding kunnen klachten sterk worden verminderd.

Gezondheidsproblemen kunnen dus, in sommige gevallen, worden voorkomen en verholpen door middel van voeding. Het is ook van belang dat u de juiste voeding geeft voor de leeftijd en conditie van uw hond, een oudere hond heeft bijvoorbeeld een andere voeding nodig dan een puppy.

Voedingssupplementen en vitamines voor mijn hond

Bij een juist uitgebalanceerde voeding zijn voedingssupplementen in principe niet nodig. Er zijn echter wel verschillende voedingssupplementen voor honden verkrijgbaar. Laat u informeren over voedingssupplementen door uw Sterkliniek dierenarts.

Een voedingssupplement of extra vitamines kunnen de gezondheid van uw hond bevorderen. In sommige situaties zal uw dierenarts dit voor uw hond voorschrijven. Er zijn bijvoorbeeld voedingssupplementen voor:

Let op: voeg zelf geen supplementen toe aan het dieet van uw hond! Een verkeerde balans in voedingsstoffen kan zeer schadelijke gevolgen hebben die soms pas jaren later aan het licht komen. Overleg dus altijd eerst met uw dierenarts!

algemeen

Shampoo voor de hond

Heeft uw hond last van de huid of een doffe vacht, soms kan een shampoo ervoor zorgen dat de huid en vacht van uw hond weer gaat stralen. Bij vacht- en huidproblemen is een speciale shampoo in veel gevallen een onderdeel van de behandeling. Uw dierenarts zal in die gevallen de shampoo voorschrijven.

Was uw hond niet met shampoo bedoeld voor mensen. Deze shampoo kan haaruitval en zelfs kale plekken veroorzaken. Hondenshampoo gaat dit juist tegen.

De kosten van de verzorgingsproducten van mijn hond

De kosten van de producten zijn afhankelijk van welke producten u gebruikt, de leeftijd, het ras, de grootte en de gezondheid van de hond. De kosten zijn zeer uiteenlopend.

Uw Sterkliniek-dierenarts geeft u graag advies over wat het beste is voor uw hond.