Paravet met twee honden

Het Sterkliniek Dierenartsen kwaliteitssysteem

Wij vinden dat de diereneigenaar en het huisdier recht hebben op een behandeling van een constant hoog niveau. In Nederland bestaan grote verschillen op het gebied van kwaliteit. Wij vertellen u graag wat wij voor u en uw huisdier doen.

Wat is het voordeel voor mij als huisdiereigenaar?

Bij Sterkliniek Dierenartsen hebben we niet alleen aandacht voor uw dier, maar ook voor u. 

Externe controle

De kwaliteit van een Sterkliniek wordt streng gecontroleerd door Lloyd’s RQA: een onafhankelijke en betrouwbare organisatie. Zij zijn door de overheid bevoegd om kwaliteitscontroles uit te voeren en staan volledig los van de beroepsgroep van Dierenartsen.

Wat zij controleren? Denk bijvoorbeeld aan de nascholing van dierenartsen en paraveterinairen, of alle apparatuur goed onderhouden wordt en of de hygiëne richtlijnen worden gevolgd.

Wat is het voordeel voor mijn huisdier?

Uw huisdier is onderdeel van uw gezin. Sterkliniek medewerkers vinden dat als u uw huisdier aan ons toevertrouwt dat u én uw huisdier recht hebben op een kwalitatieve behandeling waarbij voor uw huisdier een veilige omgeving moet worden geboden met een hoog kennisniveau.

 

chirurgie.pnganimalcare.pngpreventive-care.png

 

Daarnaast dragen strenge controle op nascholing, apotheekbeheer en veilige en goed werkende apparatuur bij aan een betere en meer succesvolle behandeling van uw huisdier.

Dit alles tezamen zal bijdragen aan een goede preventieve en geneeskundige zorg voor uw huisdier!

Lees ook het interview met Bob Carrière in het 'Het Beste Voor Dieren' magazine over de kennis, kunde en kwaliteit van Sterkliniek Dierenartsen: Kennis, Kunde en Kwaliteit

U en uw huisdier zijn welkom!

Graag bieden wij u de kans nader kennis te maken met een Sterkliniek bij u in de buurt om het verschil te ervaren. Maak gebruik van de kennismakingscheque ter waarde van €15,- op de homepage en we heten u graag welkom!

Kwaliteitsgarantie met ISO

De organisatie Sterkliniek Dierenartsen BV, opgericht in 2005, is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dit kwaliteitscertificaat wordt verleend door LRQA (Lloyd’s Quality Register Assurance).

Onafhankelijk toetsing

Deze internationaal vermaarde en geaccrediteerde organisatie toetst onze organisatie of wij ons aan alle verplichtingen en regels houden. We worden dus getoetst door een onafhankelijk organisatie buiten onze beroepsgroep, dat is voor u extra zekerheid.

Wat is ISO?

ISO 9001 is dé internationaal geaccepteerde standaard voor Kwaliteitsmanagementsystemen. ISO 9001 geeft de eisen weer voor een kwaliteitsmanagementsysteem die door een organisatie gebruikt kunnen worden om klanttevredenheid te verhogen.

Het belang van de cliënt

ISO de basis van het kwaliteitssysteem van Sterkliniek Dierenartsen.  “ISO” stelt de cliënt centraal en regelt allerlei zaken die voor de cliënt van belang zijn.

kno.pnganeasthesie.pngpreventive-care.pngtandheelkunde.png

Daarbij kunt u denken aan administratieve zaken zoals klachtenprocedures, klanttevredenheidsonderzoeken maar bijvoorbeeld ook de veiligheid in een kliniekgebouw.

Controle van de certificering

Voortdurend wordt gekeken waar het beter moet en kan, zo verhogen wij ons kwaliteitsniveau voortdurend, nu al gedurende 15 jaar

Er worden jaarlijks steekproefsgewijs deelnemers rechtstreeks door LRQA getoetst. De in dat jaar niet getoetste deelnemers moeten een verklaring afleggen die elk gewenst moment getoetst kan worden met een inspectie. Hierdoor is een zeer stevig fundament gelegd voor geborgde kwaliteit.

ISO 9001 kan ook door interne en externe partijen (waaronder certificatie-instellingen) gebruikt worden om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eigen eisen van de organisatie. 

Sterkliniek en Best Practice Richtlijnen

Bij Sterkliniek werken we continu aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Een methode hiervoor is het ontwikkelen van Best Practice Richtlijnen (BPR). Dit zijn een soort diergeneeskundige handleidingen om een bepaalde aandoening of ziekte te behandelen, of om een proces in de praktijk te verbeteren. Lees verder: Sterkliniek en BPR. 

Wat biedt ons kwaliteitssysteem nog meer?

Onze kwaliteitseisen bestaat verder uit vele technische-, veterinaire- en medische eisen. Enkele voorbeelden zijn:

  • verplichte nascholing van dierenartsen bij Sterkliniek (minimaal 5 dagen per jaar)
  • verplichte nascholing paraveterinairen (minimaal 2 dagen per jaar)
  • verplichte eisen aan dossiervorming (nauwkeurige registratie van alle patiëntengegevens)
  • strikte eisen aan veiligheid en nauwkeurigheid medische apparaten
  • strenge apotheek eisen zoals een terugroepprocedure als er ooit iets mis zou zijn met een geleverd medicament, volstrekte scheiding medicijnstromen, een verantwoord antibioticumgebruik, enzovoort.
  • verantwoord beheer afvalstromen
  • behandelingsprotocollen in samenwerking met specialisten opgesteld
  • visitatie, de Sterkliniek wordt door collega’s van andere Sterklinieken ook nog eens gecontroleerd (onder andere bespreking complicaties)
  • door kennisuitwisseling een zeer snelle groei van het gemiddelde kennisniveau binnen de Sterklinieken

Hoe herken ik een Sterkliniek?

Alleen als een deelnemer voldoet aan alle kwaliteitseisen mag deze de naam “Sterkliniek” en het bijbehorende logo gebruiken. Indien een deelnemer niet meer voldoet aan de kwaliteitseisen verliest deze per direct het recht op het gebruik van naam en logo en ongeoorloofd gebruik is strafbaar.

Sterkliniek logo icon

Zo is “Sterkliniek” in feite een keurmerk waardoor u als cliënt weet dat u een bepaald kwaliteitsniveau mag verwachten van deze kliniek en haar medewerkers.

Kan er nu niets meer mis gaan?

Dat kunnen we helaas niet garanderen. Het blijft mensenwerk maar de kans op fouten is veel kleiner geworden. Door alle controles is de kans op niet juist werkende apparatuur, gebrek aan kennis, fouten met medicijnen, enzovoorts, sterk afgenomen.

Een Sterkliniek heeft vele controlerende ogen op zich gericht en dit draagt bij aan een hoog niveau van diergeneeskunde bij een Sterkliniek.

Sterkliniek worden?

Bent u praktijkeigenaar en wilt u zich aansluiten bij dit unieke samenwerkingsverband? Lees meer over Sterkliniek worden

Sterkliniek en extern onderwijs

Coassistenten zijn de toekomst, daar dragen we graag aan bij.

Ben jij student diergeneeskunde en op zoek naar extern onderwijs bij een dierenarts? Lees meer op de pagina Coschappen.