Dierenarts met bruine hond

Sterkliniek Dierenartsen en Best Practice Richtlijnen (BPR)

Sterkliniek Dierenartsen heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, zowel in de bedrijfsprocessen als in de diergeneeskundige processen. De basis voor onze dienstverlening vormt dan ook het kwaliteitssysteem ISO 9001:2015 waarvan de certificering door een externe partij wordt uitgevoerd.

Lees meer over het kwaliteitssysteem van Sterkliniek Dierenartsen.

Binnen het diergeneeskundige deel van onze processen staan de gezondheid en het welzijn van het dier voorop. Voortdurend worden zaken ontwikkeld om de medische zorg, zowel preventief als genezend, te verbeteren. De wetenschap ontwikkelt zich steeds verder en inzichten veranderen in de tijd, maar ook ervaringen in de diergeneeskundige wereld leiden tot nieuwe inzichten.

Wat is een richtlijn (BPR)?

Een richtlijn is in ons geval een soort diergeneeskundige handleiding om een bepaalde aandoening of ziekte te behandelen of om een ander proces te stroomlijnen. Deze BPR wordt bij elke Sterkliniek ingezet en het gebruik wordt gemonitord door collega dierenartsen van andere Sterklinieken.

Waarom een richtlijn?


Enkele belangrijke redenen om met richtlijnen te werken zijn:

Wie stellen richtlijnen op?

Binnen Sterkliniek Dierenartsen doen ervaren dierenartsen dat die sterk medisch geïnteresseerd zijn. Hierbij wordt ook de samenwerking met Veterinair Specialisten gezocht om de richtlijnen kwalitatief zo goed mogelijk te krijgen en een heldere blik van buiten de organisatie toe te voegen.

Welke richtlijnen worden gemaakt?

Het ontwikkelen van een richtlijn is kostbaar vanwege de hoeveelheid tijd die het kost en de inzet van zeer hoog opgeleide mensen. 

Dankzij een enorme inzet van vrijwillige uren en een sterk kritisch-praktische houding slaagt Sterkliniek Dierenartsen er in om regelmatig BPR’s te produceren.

Wat is het voordeel voor de cliënt en de patiënt (huisdier)?

Richtlijnen verbeteren de professionele zorg in de diergeneeskundige hulpverlening. De belangen van de cliënt worden goed bewaakt en de diergeneeskundige zorg voor het huisdier wordt voortdurend geoptimaliseerd waarbij wetenschappelijke onderbouwing bij ons voorop staat. Bij deze processen zien wij mens, dier en milieu als onlosmakelijk verbonden en onze zorg omvat deze gemeenschappelijke gezondheid, ook wel One Health genoemd.

Zo bouwen wij voortdurend verder aan de kwaliteit van onze zorg voor uw huisdier en zijn omgeving, hierbij krijgt preventie steeds meer aandacht. 

Wij zijn er immers samen met u voor het welzijn van uw huisdier.