Chirurg opereren

Onze nascholingen

Hoogkwalitatieve nascholingen is voor Sterkliniek Dierenartsen van groot belang. Sterkliniek Dierenartsen kent dan ook verplichte nascholingen voor dierenartsen en paraveterinairen.

Voor dierenartsen geldt een minimum van vijf dagen nascholing per jaar en voor paraveterinairen een minimum van twee dagen nascholing per jaar.

Dit is een uitbreiding van het ISO kwaliteitssysteem dat Sterkliniek Dierenartsen hanteert om de kwaliteit te waarborgen.

Sterkliniek dierenartsen samen sterk met Stichting PEGD

Sterkliniek Dierenartsen is een contract aangegaan met Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren, ofwel Stichting PEGD.

Stichting PEGD is een zeer hoog aangeschreven nascholingsorganisatie. Hiermee is hoog kwalitatieve nascholing verzekerd voor Sterkliniek dierenartsen en paraveterinairen!

De nascholingen van Sterkliniek Dierenartsen

Hieronder vindt u de nascholingen van Sterkliniek Dierenartsen. 

Partner worden?

Voor onze nascholingen zijn we opzoek naar partners zodat we er samen voor kunnen zorgen dat alle dierenartsen en assistenten op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. 

Meer informatie over partner worden vindt u op de pagina Partner worden?

Sterkliniek Dierenartsen en het CKRD

Als dierenarts kan je ervoor kiezen om je te laten registreren in het Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen, ofwel het CKRD. In het register staan alle nascholingen voor dierenartsen en de hoeveelheid punten die bij de betreffende nascholing behoren. Het CKRD houdt ook het aantal nascholingen en de bijhorende punten bij voor elke dierenarts.

De eisen van het CKRD

Om vrijwillig deel te nemen aan dit register zijn de volgende eisen verbonden:

  • De dierenarts is CIBG geregistreerd
  • De dierenarts verklaart zich bereid geaccrediteerde nascholingen te volgen (100 punten per 5 jaar)
  • De dierenarts is akkoord met de verklaring richtlijnen
  • De dierenarts is verklaart zicht aan de wet- en regelgeving te houden

Voor Sterkliniek Dierenartsen is het CKRD niet voldoende 

Bovenstaande eisen gaan Sterkliniek Dierenartsen niet ver genoeg bovendien is er geen sprake van een externe controle en als die er al is dan is dat 1x per 5 jaar.

Het houden aan wet- en regelgeving en CIBG geregistreerd staan is een open deur en iedere weldenkende dierenarts voldoet daar aan.

ISO van Sterkliniek Dierenartsen overtreft CKRD

De directie van Sterkliniek Dierenartsen BV is van mening dat het ISO 9001:2008 Sterkliniek Dierenartsen kwaliteitssysteem, dat jaarlijks extern getoetst wordt door Lloyd’s Register Quality Assurance, de eisen van het CKRD ruim overtreft. Lees ook: Kwaliteitssysteem van Sterkliniek.

Sterkliniek en extern onderwijs

Ben jij student diergeneeskunde en opzoek naar een dierenarts om coschappen of extern onderwijs te volgen. Lees meer op onze pagina Coschappen