kat achter de computer

Bijwerkingen van de Brexit voor huisdieren

Hoe zit dat nu als u tijdens en na de Brexit met uw hond of kat naar Groot-Brittanië wilt? De vuistregel is: bereid uw vakantie of reis goed voor.

Brexit en reizen met uw huisdier

Met de komst van de Brexit komen er een aantal veranderingen voor huisdiereigenaren wanneer u van of naar het Verenigd Koninkrijk wilt reizen met uw huisdier. Als u van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk reist met uw huisdier lijkt er vooralsnog niks te veranderen.

Begin op tijd met het voorbereiden van uw reis naar het Verenigd

Met uw dier naar het Verenigd Koninkrijk

Gaat uw reis naar Het Verenigd Koninkrijk? Of het nu Engeland, Schotland of Wales is, uw hond, kat of fret moet aan een aantal eisen voldoen om mee te kunnen op vakantie. 

  1. De hondsdolheidvaccinatie moet minimaal 3 weken voor vertrek verkregen zijn
  2. Uw dier moet een geldige identificatiechip hebben
  3. Uw huisdier moet een Europees dierenpaspoort hebben.
  4. Uw dier moet door de dierenarts zijn behandeld tegen wormen.

Met uw dier terug de EU in

Als u terug naar huis reist (dus van het Verenigd Koninkrijk naar de Europese Unie) dan moet uw dier aan de bovenstaande eisen voldoen, maar moet er ook:

  1. ruim 3 maanden van te voren een positieve uitslag zijn op een rabiëstiterbepaling;
  2. een bloedtest zijn gedaan om te kijken of er genoeg antistoffen in het bloed zitten tegen hondsdolheid. Deze bloedtest kan pas minimaal 30 dagen na het ontvangen van de vaccinatie.

Begin daarom op tijd met de voorbereidingen van uw reis en houdt berichtgevingen van overheidsinstellingen in de gaten voor de meest actuele informatie over reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk.