Kat in armen dieranrts

Ons verhaal

Sterkliniek Dierenartsen zijn 70 dierenklinieken – verspreid door heel Nederland – die samenwerken voor het beste resultaat. Omdat elke zelfstandige kliniek andere tijden, diensten en diergeneeskundige onderdelen aanbieden vullen wij elkaar perfect aan.

Wie zijn wij?

Bij deze 70 klinieken werken in totaal 380 dierenartsen en dierenartsassistenten. Zij wisselen actief kennis en ervaringen uit en worden na- en bijgeschoold om maar de beste dienstverlening voor huisdier en eigenaar te leveren.

Deze dienstverlening wordt door een onafhankelijk bedrijf buiten de branche gecontroleerd en in de gaten gehouden; een kliniek kan de naam Sterkliniek kwijt raken als het juiste niveau kwaliteit niet (meer) geleverd wordt.

Hoe garanderen wij kwaliteit?

Sterkliniek staat voor kwaliteit en de allerbeste zorg. Deze moet niet alleen liefdevol zijn, maar ook op basis van de laatste inzichten. Sterkliniek Dierenartsen is ontstaan vanuit een groep dierenartsen die een gezamenlijke missie hadden – de zorg voor huisdieren nog veel beter maken. En samen kom je veel verder dan alleen.

Kennisdeling en nascholing

Door uitwisseling van kennis over behandelingen, maar ook werkwijzen en bijvoorbeeld hygiëne. Om dat te realiseren organiseert Sterkliniek onder andere nascholingen.

Richtlijnen

Daarnaast liggen de volgende richtlijnen vast in ons DNA:

Recente ontwikkelingen

Medewerkers doen hun uiterste best om altijd op de hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen, waardoor u altijd verzekerd bent van de beste behandeling. Door te weten wat de nieuwste mogelijkheden zijn, kan – waar nodig – de ingreep zo licht mogelijk zijn. Een voorbeeld hiervan is hoe vroeger een poot bij een breuk vaak direct geamputeerd werd: tegenwoordig zijn er behandelingen mogelijk waardoor de poot behouden kan worden.

In de loop van de jaren zijn er steeds meer dierenklinieken bijgekomen die zich konden vinden in de visie en missie van Sterkliniek. En daar zijn we trots op.

Sterkliniek en AniCura

In april 2017 heeft AniCura Sterkliniek Dierenartsen BV overgenomen. AniCura en Sterkliniek vormen zo een landelijk samenwerkingsverband tussen tientallen klinieken.

De Sterklinieken die zijn overgenomen door AniCura zijn allemaal franchisees. De eigenaren mogen zelf beslissen of zij zich als franchisekliniek verbinden aan AniCura of dat ze in eigendom komen van het Zweedse bedrijf.

In 2017 vertelde Bob Carrière, bestuursvoorzitter van Sterkliniek Dierenartsen, het volgende over de overname:

“De overname door AniCura is goed nieuws voor het bedrijf. Samen beschikken we over unieke kennis en de middelen om de diergeneeskundige zorg in Nederland naar een nieuw niveau te brengen.”

Sterkliniek zal ook na de overname onder eigen naam actief blijven en de directie blijft ongewijzigd.

Contact met Sterkliniek Dierenartsen

Wilt u contact met een specifieke Sterkliniek? Contact met u als klant verloopt via de klinieken zelf. Ga daarvoor naar Vind uw kliniek.

Toch contact met Sterkliniek Dierenartsen B.V.? Ga naar ons contactformulier.

Sterkliniek worden?

Bent u praktijkeigenaar en wilt u zich aansluiten bij dit unieke samenwerkingsverband? Lees meer over Sterkliniek worden

Sterkliniek en coschappen

Ben je student diergeneeskunde en op zoek naar een dierenarts om extern onderwijs te volgen? Lees meer op de pagina Coschappen om coschappen te lopen bij de dierenartsen van Sterkliniek Dierenartsen.