Samenwerking hulphond

Samenwerking met Hulphond Nederland

In 2012 gingen Hulphond Nederland en Sterkliniek Dierenartsen BV een samenwerkingsverband aan, Bob Carrière geeft nader toelichting.

HOGERE KWALITEIT DANKZIJ SAMENWERKING HULPHOND NEDERLAND EN STERKLINIEK DIERENARTSEN BV.

De hond is al vele eeuwen een trouwe metgezel van de mens. De hond was behulpzaam bij het hoeden van vee, hielp de mens bij het jagen of waakte over de eigendommen van de mens. Veel van deze functies van de hond zijn nog steeds terug te vinden in ons huidige tijdperk.

De hulphond van nu is de hulp van de mens in optima forma. Daar waar de mens hulpbehoevend en kwetsbaar is kan de hulphond dankzij zijn intelligentie en vaardigheden, uitkomst bieden en zo de kwaliteit van leven van de mens verhogen.

Dat maakt deze dieren in onze tijd van grote waarde. Het is dan ook logisch dat een organisatie als Hulphond Nederland er alles aan doet om goede en gezonde honden ‘af te leveren’ . Het is tegenwoordig niet makkelijk om geschikte honden te vinden en de vraag ernaar lijkt alleen maar toe te nemen. Het is daarom uitermate belangrijk dat de uitval van dieren in het voortraject zo laag mogelijk is en dat de dieren zo lang mogelijk gezond hun werk kunnen doen.

Om dit te bereiken is een kwalitatief diermanagement nodig waarin allerlei zoötechnische- en gezondheidszaken nauwkeurig in kaart worden gebracht, geëvalueerd worden en waarbij de uitkomsten uiteindelijk moeten bijdragen aan bijvoorbeeld minder uitval. Dit is het punt waar Hulphond Nederland en Sterkliniek Dierenartsen BV elkaar hebben gevonden en besloten een hechte samenwerking aan te gaan.

Sterkliniek Dierenartsen BV is een ISO 9001:2008 gecertificeerde organisatie die leiding geeft aan een samenwerkingsverband van zo’n 240 dierenartsen en paraveterinairen, verspreid over circa 60 vestigingen in Nederland Dit aantal neemt overigens nog steeds toe. Bij de zorg voor cliënt en patiënt staat kwaliteit voorop. In het kwaliteitsmanagementsysteem zijn vele processen nauwkeurig gedocumenteerd en kan geprotocolleerd worden gewerkt.

Dat betekent dat de hulphonden bij de Sterklinieken vergelijkbaar worden behandeld. Door het relatief kleine aantal klinieken zijn de lijnen kort en wordt er snel ‘geschakeld’. Het ‘Hulphond Nederland-protocol’ wordt voortdurend in onderling overleg bijgeschaafd om de patiënt en cliënt zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, Gaandeweg hopen we ook op deze manier bij te kunnen dragen aan minder uitval bij de hulphonden en gezondheidsproblemen te voorkomen of sneller op te lossen.

Bob Carrière hulphond nederlandIk zie met plezier en vertrouwen de toekomst op dit gebied tegemoet Sterkliniek Dierenartsen BV is er trots op om met Hulphond Nederland samen te werken om meer mensen te kunnen laten genieten van onze beste vriend de (hulp)hond!

B.J. Carrière, Dierenarts.
Directeur Sterkliniek Dierenartsen BV
Lid bestuur Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren.