Een Europees paspoort voor mijn kat

Als u met uw kat naar het buitenland wilt, heeft u een Europees paspoort nodig voor de kat. Met dit paspoort kunt u met uw kat binnen de Europese Unie reizen. Ook als u met een kat naar Nederland wil komen heeft u een Europees paspoort nodig.

Strijen

Noordstraat 8 3291 TG Strijen
Routebeschrijving 0186 - 612 066

Het paspoort is er om alle vaccinaties, het ontwormen en ontvlooien en andere behandelingen te registreren. Ook wordt er geprobeerd de illegale dierenhandel tegen te gaan door middel van het paspoort.

Het paspoort voor de kat

Vanaf december 2014 zijn er nieuwe regels omtrent het Europese paspoort. Elk paspoort heeft een uniek nummer en moet verbonden zijn met de chip van de kat. Uw kat moet dus gechipt zijn als u een paspoort wilt voor uw kat.

De dierenarts moet dit unieke nummer registreren. De pagina waarop het chipnummer staat weergeven moet worden gelamineerd met een doorzichtige sticker. Dit is om fraude te voorkomen.

paspoort kat

Het aanvragen van het paspoort kan bij uw dierenarts. Ook als u een paspoort heeft van voor december 2014 of het paspoort bent kwijtgeraakt kunt u bij uw dierenarts het paspoort opnieuw laten maken.

Reizen met mijn kat

Om met uw kat naar het buitenland te reizen heeft uw kat een paspoort, een geregistreerde chip en een geldige Rabiës vaccinatie nodig. De Rabiës vaccinatie moet minimaal drie weken voor vertrek zijn gegeven.

Een kitten mag de Rabiës vaccinatie vanaf 12 weken leeftijd. Reizen naar het buitenland met de kitten mag dus pas vanaf een leeftijd van 15 weken of ouder.

Let erop dat uw kat aan alle eisen moeten voldoen van het land van bestemming én alle landen waar u doorheen reist.
In sommige landen zijn er aanvullende eisen.

Sommige landen vragen bijvoorbeeld om een gezondheidsverklaring of willen dat de dierenarts uw kat ontwormd. U kunt de invoereisen per land controleren op onder andere www.LICG.nl.

algemeen

Wat zijn de kosten van een Europees paspoort?

De kosten van het paspoort gaan vaak samen met het chippen of vaccineren van uw dier. Neem contact op met uw dierenarts voor de specifieke kosten.

Strijen

Noordstraat 8 3291 TG Strijen
Routebeschrijving 0186 - 612 066