Huisdierenverzekering: wel of niet doen?

Dit is een vraag die een dierenarts vaak gesteld krijgt. Een goed antwoord is nog niet zo makkelijk. Hier leest u de belangrijkste informatie over een huisdierenverzekering.

Terneuzen

Vlietstraat 19 4535 HA Terneuzen
Routebeschrijving 0115 612200

Wat is een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering is een verzekering die u beschermt tegen hoge onverwachte ziektekosten van uw huisdier. U betaalt daarvoor een vast bedrag per maand aan de verzekeraar. U kunt zelf kiezen voor welke gebeurtenissen u uw huisdier wilt verzekeren zoals ongeval, ziekte en crematie.

Er bestaat ook een verzekering voor verwachte kosten zoals vaccinaties. Deze verzekering is wat duurder omdat u zeker weet dat u deze kosten gaat maken.

Zo bepaalt u zelf hoe hoog het bedrag is van de verzekering en het eigen risico. Een huisdierenverzekering lijkt dus veel op een ziektekostenverzekering van de mens.

In Nederland geldt een huisdierenverzekering alleen voor honden, katten en konijnen.  

Waarom is het verstandig om uw huisdier te verzekeren?

In Nederland is er op het gebied van dierenzorg heel veel mogelijk. De rekeningen kunnen hoog oplopen als uw huisdier is aangereden of een blijvende aandoening zoals suikerziekte of artrose heeft waarvoor medische zorg nodig is. Een huisdierenverzekering beschermt u dus tegen dit risico.

Ook hoeft u met een huisdierenverzekering zich geen zorgen te maken over geld als uw huisdier medische zorg nodig heeft. Een herstel na een aanrijding kan zo maar tussen de €1000 en €5000 kosten. Medische zorg voor een blijvende aandoening zoals suikerziekte of artrose kan honderden euro’s per jaar kosten.

algemeen

Welke verzekering past bij u en uw huisdier?

Dat is helemaal afhankelijk van uw leefsituatie en uw huisdier. Heeft u financiële reserves? Komt uw huisdier buiten? Wat voor ras is uw huisdier en hoever wilt u gaan met een eventuele medische zorg? Om erachter te komen welke verzekering het beste bij u en uw dier past, maken verzekeraars gebruik van keuzelijsten. Een handig hulpmiddel daarbij zijn vergelijkingssites zoals vergelijkdirect.com.

Huisdierverzekeringen vergelijken

Vergelijking aangeboden door Vergelijkdirect.com

 

Wanneer huisdierenverzekering afsluiten?

Als u uw huisdier wilt verzekeren, doe dit dan zo vroeg mogelijk in het leven van uw huisdier. De verzekeraar kan namelijk de medische geschiedenis opvragen en op basis daarvan uitsluitingen maken.

Terneuzen

Vlietstraat 19 4535 HA Terneuzen
Routebeschrijving 0115 612200